چرا آلرژی به مواد غذایی در حال افزایش است؟

به گزارش دوست بلاگ، در واقع آنتی بیوتیک ها تاثیری مضر بر باکتری های سالم روده ما می گذراند. هرچند این دارو به سیستم ایمنی بدن ما یاری می نماید، اما در سوی مقابل باعث بروز ایرادات دیگری در زمینه حساسیت می گردد.

چرا آلرژی به مواد غذایی در حال افزایش است؟

حساسیت، یا همان آلرژی، نسبت به مواد خوراکی می تواند خطرناک و یا حتی کشنده باشد. امری که نسبتا در دنیا شایع به شمار می رود و بسیاری از مردم به درجات مختلف دچار آن هستند. با این حال آمار ها نشان می دهد این حساسیت های اغذیه ای در حال افزایش هستند.

حساسیت غذایی در افراد می تواند سبب واکنش خفیف یا شدید بدن آن ها شود. در موارد جزئی این حساسیت به صورت خارش، تورم یا درد معده عود می نماید، در مقابل و در موارد شدید این حساسیت می تواند به شکل شوک تنفسی، کندی نبض، سرگیجه و یا استفراغ ظاهر شود. طبق آمار ها از هر چهار نفر یک نفر حساسیت را با واکنش شدید تجربه می نماید.

در همین حال یک آنالیز گسترده که اخیرا اجرا شده است نشان می دهد که میزان مراجعه به بیمارستان ها در اثر آلرژی غذایی در ایالات متحده در طول سال های 1993 تا 2006 سه برابر شده است. بریتانیا نیز در طول شش سال گذشته شاهد رشد 72 درصدی بیماران دچار شوک تنفسی در اثر آلرژی بوده است.

گراهام روک، استاد میکروب شناسی در دانشگاه کالج لندن می گوید: بی شک آلرژی های غذایی به شکلی دیوانه وار افزایش یافته اند.

کری ندو، متخصص آلرژی در دانشگاه استنفورد آمریکا، می گوید میزان آلرژی غذایی در دنیا از 3 درصد در سال 1960 به حدود 7 درصد در سال 2018 افزایش یافته است یعنی تقریبا رشد دو برابری را شاهد هستیم.

اما علت این افزایش چه می تواند باشد؟

پیتر بن امبارک که در نهاد ایمنی غذا وابسته به سازمان دنیای بهداشت کار می نماید معتقد است که یکی از دلایل این امر افزایش تنوع غذایی است.

او می گوید: قبلا و در دهه های پیشین مواد خوراکی فقط از چند نوع اصلی و کلاسیک تشکیل می شدند نظیر غذا های دریایی، شیر و حبوبات. این در حالی است که اکنون ما با یک تنوع غذایی چشمگیر روبرو هستیم. یک تفسیر رایج درباره بالا رفتن شمار مبتلایان به آلرژی این است که در نتیجه متنوع تر شدن زنجیره غذایی، روده انسان با انواع مختلفی از میکرو ارگانیسم ها روبرو شده است.

دلیل دیگر می تواند به مصرف آنتی بیوتیک ها باز شود. شواهد متعددی در دست است که هرچه فرد در کودکی آنتی بیوتیک بیشتری مصرف نموده باشد احتمال آلرژی غذایی وی بیشتر است.

در واقع آنتی بیوتیک ها تاثیری مضر بر باکتری های سالم روده ما می گذراند. هرچند این دارو به سیستم ایمنی بدن ما یاری می نماید، اما در سوی مقابل باعث بروز ایرادات دیگری در زمینه حساسیت می شود.

یک مورد دیگر تغییر توصیه های مشاوران تغذیه در زمینه حساسیت های ناشی از مواد خوراکی بوده است. برای مثال در گذشته از افراد خواسته می شد که به بچه ها خود تا سه سالگی بادام زمینی ندهند. این در حالی است که با گذر زمان این دست توصیه ها تغییر نموده و اکنون گفته می شود باید غذا های حساسیت زا در اسرع وقت توسط کودک تست شوند.

به گفته الکساندر سانتوس، استاد آلرژی بچه ها در کینگ کالج لندن، فهمیدن انواع حساسیت این خاصیت را دارد که بدن کودک می تواند به آن ها خو بگیرد: در سال های اولیه پس از تولد این دریچه فرصت وجود دارد که بتوان نسبت به مواد آلرژی زا در بدن تحمل ایجاد کرد.

یک مورد دیگر که تعداد مبتلایان به حساسیت را بالا برده است مهاجرت و جابجایی محیطی است.

دکتر سانتوس می گوید وقتی افراد مهاجرت می نمایند به دلیل تفاوت ژن هایشان بیشتر در برابر آلرژی های غذایی حساس هستند. در واقع هرچقدر زودتر مهاجرت نمایند، آسیب پذیر تر خواهند بود.

منبع: یورو نیوز

namasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: فرادید
انتشار: 23 شهریور 1400 بروزرسانی: 23 شهریور 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 7469

به "چرا آلرژی به مواد غذایی در حال افزایش است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا آلرژی به مواد غذایی در حال افزایش است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید