پاییز ؛ فصل پختن لبو

به گزارش دوست بلاگ، با آمدن فصل پاییز، گاری های لبو فروشی با عطر و طعم و لبوهای قرمز خوش رنگ آدم را مدهوش می نمایند.

پاییز ؛ فصل پختن لبو

لبو در واقع ریشه اصلی گیاه چغندر قرمز است که طبخ شده است. چغندر در زبان های باستانی آشور و بابل، لپتو خوانده می شد و بعید نیست که نام لبو از همین زبان ها گرفته شده باشد. لبو سرشار از آب، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، املاح معدنی (کلسیم، فسفر، آهن، سدیم و پتاسیم)، تیامین، نیاسین، اسید فولیک و البته سرشار از ویتامین C است که سیستم ایمنی بدن را در برابر عفونت های دستگاه تنفسی مثل سرماخوردگی، کرونا و آنفولانزا تقویت می نماید. لبو برای تسکین درد مفاصل و کم خونی بسیار مفید است. لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام آلفالیپوئیک اسید است که می تواند به کاهش سطح گلوکز و افزایش حساسیت به انسولین یاری می نماید و از تغییرات اکسیداتیو مرتبط با استرس در بیماران مبتلا به دیابت جلوگیری کند. لبو را می توانید به صورت پخته، مربا، انواع خورش، سالاد لبو و کیک لبو تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه لبو را با خبرنگاران در این مطلب بخوانید

مواد لازم

  • لبو: 3 عدد متوسط یا بیشتر
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
  • آب: 3 الی 4 لیوان

طرز تهیه لبو خوشمزه در خانه

  • چگونه یک لبوی خوشمزه درست کنیم؟ فوت و فن طلایی و طرز تهیه لبو و درست کردن یک لبوی خوشمزه این است که پوست لبوها را قبل از پختن نگیرید تا رنگ آن حفظ گردد. ابتدا لبوها را خوب بشورید و در یک قابلمه با سه الی چهار لیوان آب بپزید. لبوها را باید روی شعله ملایم گاز به مدت 2 الی سه ساعت بپزید. بعد از پخت لبوها را از آب بیرون بیاورید و پوست لبوها را بگیرید.
  • آب داخل قابلمه را دور نریزید. بعد از پوست دریافت لبوها آن ها را به اشکال دلخواه برش بزنید و دوباره در قابلمه بگذارید. سه قاشق غذاخوری شکر (برای سه لبوی متوسط) اضافه کنید و اجازه بدهید لبوها با شکر بپزند و شهد داخل قابلمه غلیظ گردد. اگر شکر دوست ندارید یا برای تان ضرر دارد لبو را با شیره انگور یا شیره افرا بپزید. یادتان باشد شیره انگور یا افرا برخلاف شکر رنگ لبو را تیره و کدر می نمایند.

نکاتی در خصوص خواص لبو، فرق لبو با چغندر قند و طبع لبو

  • آیا لبو قند دارد؟ بله لبو قند بالایی دارد و برای بیماران دیابتی خوراکی مفیدی محسوب نمی گردد. در واقع علیرغم تمام خواص لبو برای سلامتی اگر بخواهیم در خصوص مضرات لبو صحبت کنیم قند بالای آن است.
  • فصل لبو پاییز و زمستان است. پس ترشی لبو و مربا لبو را در این دو فصل تهیه نموده و در بقیه روزهای سال میل کنید.
  • خواص لبو و آب لبو و چغندر برای لاغری به خاطر فیبر بالای آن و مواد مغذی فراوان در کنار منیزیم و املاحی مانند پتاسیم برای کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است.
  • خواص لبو در دوران بارداری به خاطر اسید فولیک موجود در آن اثبات شده است و مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
  • اگر فشار خون بالا دارید لبو بخورید چون لبو سرشار از پتاسیم است و فشار خون را تنظیم می نماید.
  • طبع چغندر یا همان لبو گرم و تر است به همین خاطر در هوای سرد و خشک زمستان بسیار برای بدن مفید است.
  • املاح موجود در شیره لبو به کیسه صفرا را تمیز می نمایند و برای پاکسازی کبد چرب بسیار توصیه می گردد.
  • لبو سرشار ازآنتی اکسیدان و ویتامین c است به همین خاطر لبو مثل شلغم یک ماده غذایی مفید برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا فصلی و آنفولانزای جدید و البته کرونا است چون سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
  • اگر سنگ کیسه صفرا دارید آب لبو و آب هویج را با هم مخلوط کنید و بنوشید.
  • لبو ادرار آور است و مجاری ادراری را تمیز و پاک می نماید. اگر مبتلا به سنگ کلیه یا عفونت ادرار هستید لبو بخورید.
  • خواص لبو برای بچه ها به خاطر اسید فولیک فراوان آن بی نظیر است. لبو سرشار از اسید فولیک و مواد معدنی مثل ویتامین A، B، C، k و E است. به همین خاطر از شب کوری و نرمی استخوان در بچه ها پیشگیری می نماید.
  • خواص لبو و چغندر برای مردان البته بر پیشگیری از آلزایمر و سرطان این است که لبو نیروی جنسی را در مردان زیاد می نماید.
  • یک خاصیت مهم لبو این است که به خاطر آنتی اکسیدان های فراوان از سرطان و البته آلزایمر پیشگیری می نماید.
  • فرق لبو با چغندر در چیست؟ در واقع لبو نوعی چغندر است. دو نوع چغندر در طبیعت وجود دارد. یک نوع چغندر بنفش تیره یا قرمز که همان لبو است و دیگر چغندر قند که کرم یا زرد روشن است و برای درست کردن شکر از آن استفاده می نمایند.
  • هر 100 گرم لبو فقط 36 گرم کالری دارد. پس لبو بخورید و نگران چاقی و اضافه وزن نباشید.

namasho.com: نماشو، طراحی سایت، سئو، چاپ و طراحی گرافیکی را به ما بسپارید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 23 شهریور 1400 بروزرسانی: 23 شهریور 1400 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 7398

به "پاییز ؛ فصل پختن لبو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پاییز ؛ فصل پختن لبو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید