شکار تازه تلسکوپ فضایی هابل، کهکشانی بی نظیر در دوردست

به گزارش دوست بلاگ، عکس جدیدی که با تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است، یک کهکشان عدسی را در فاصله 30 میلیون سال نوری از زمین نشان می دهد.

شکار تازه تلسکوپ فضایی هابل، کهکشانی بی نظیر در دوردست

به گزارش ایسنا به نقل از ناسا، تلسکوپ فضایی هابل (HST) عکس جدیدی را از یک کهکشان عدسی موسوم به ان جی سی 3489 (NGC 3489) گرفته است. کهکشان های عدسی، کهکشان های کاملا مارپیچی یا بیضوی نیستند. آن ها چیزی میان این دو نوع کهکشان هستند و ویژگی های هر دو را نشان می دهند. کهکشان های عدسی مانند کهکشان های مارپیچی، یک برآمدگی مرکزی حاوی ستارگان فشرده و یک قرص دایره ای نازک حاوی ستاره ها، گاز و غبار دارند، اما فاقد بازو هستند. بعلاوه، کهکشان های عدسی مانند کهکشان های بیضوی، ستاره های مسن تری دارند و مقدار ستاره زایی در آن ها کم است.

ان جی سی 3489 دارای یک هسته کهکشانی فعال است. هسته کهکشانی فعال در مرکز کهکشان قرار گرفته است، بسیار درخشان است و تابش را در سراسر طیف الکترومغناطیسی ساطع می نماید.

این کهکشان عدسی، یک کهکشان سیفرت (Seyfert galaxy) به شمار می رود. کهکشان سیفرت، یک نوع هسته کهکشانی فعال است که نسبت به سایر هسته های کهکشانی فعال، نور کمتری دارد. کهکشان های سیفرت معمولا بیشتر از بقیه قسمت های کهکشان میزبان نمی درخشند. بنابراین، کهکشان احاطه نماینده آن ها به وضوح قابل مشاهده است. انواع دیگر هسته های کهکشانی فعال آن قدر تشعشع می نمایند که رصد کهکشان میزبان آن ها تقریبا غیرممکن است.

ان جی سی 3489 در فاصله 30 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی شیر (Leo) قرار گرفته است.

منبع: فرارو
انتشار: 13 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1402 گردآورنده: dostblog.ir شناسه مطلب: 17638

به "شکار تازه تلسکوپ فضایی هابل، کهکشانی بی نظیر در دوردست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شکار تازه تلسکوپ فضایی هابل، کهکشانی بی نظیر در دوردست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید